over project make music

Make Music begon als een initiatief van een groep van 6 jonge muziekliefhebbers die op zoek waren naar een plek om muziek te maken in Zoetermeer.

Gaandeweg zijn we erachter gekomen dat er in Zoetermeer nog veel meer jongeren voor wie dit geldt! Dankzij een samenwerking tussen jeugdwerkorganisatie Buurtwerk Jongerenwerk, lokale muziekschool MusicSoulHouse en culturele organisaties CKC & partners en Stichting Jongerencultuur, kunnen we jonge muzikanten in hun kracht zetten!

Bij Make Music kan iedereen tussen de 11- 25 zich aanmelden en toegang krijgen tot muziekstudio’s, oefenruimtes, instrumenten, muzieklessen, optreed-mogelijkheden, coaching en trainingen. Wij hebben één doel en dat is zorgen dat mensen muziek maken! Make Music! 

 

 

 

Samen met de partners Stichting Jongerencultuur, Buurtwerk, MusicSoulHouse en CKC is dit project mogelijk gemaakt en kunnen de jongeren hun talent ontwikkelen en hun dromen waarmaken. 

 

Let’s hear it from de muziekdocent!

Het project is zo ontzettend speciaal en super tof, het gaat verder dan alleen het aanbieden van muziek- en technologie lessen. Het project heeft een enorme sterke sociale functie. Dit is een ervaring die Don Rooks met ons deelt, muziekdocent van MusicSoulHouse. Don geeft les op de locatie ‘Studio Zanzibarplein’.

“Wat me nog het meeste opvalt in dit project is dat alle deelnemers volledig zichzelf zijn en elkaar steunen. De deelnemers staan qua karakter soms zo ver uit elkaar dat ze in een andere omgeving waarschijnlijk nooit met elkaar om zouden gaan. In dit project waar de focus op de muziek ligt, vergeten de tieners hun verschillen en helpen elkaar beter muziek te maken. Ze hebben aandacht en geduld voor elkaar en er wordt niemand buitengesloten. Juist in de tegenwoordige wereld, waar verschillen tussen mensen worden uitvergroot, is het belangrijk om iets te vinden waar je samen kunt komen en je de verschillen kunt vergeten. Ook zie ik dat de deelnemers hun verhalen en/of problemen kunnen delen met elkaar, of het nu is in de vorm van songteksten of daadwerkelijk praten, ze hebben een plek om hun verhaal te doen en deze emotie meteen om te zetten naar muziek. Samen muziek leren maken, wat is er nou mooier dan dat.”

Project Make Music

Samen met de partners Stichting Jongerencultuur, Buurtwerk, MusicSoulHouse en CKC is dit project mogelijk gemaakt en kunnen de jongeren hun talent ontwikkelen en hun dromen waarmaken.

Project Make Music

Samen met de partners Stichting Jongerencultuur, Buurtwerk, MusicSoulHouse en CKC is dit project mogelijk gemaakt en kunnen de jongeren hun talent ontwikkelen en hun dromen waarmaken.