over project make music

De afgelopen 10 jaar hebben technologische ontwikkelingen bijgedragen aan grote veranderingen in de muziek. DJ’s en producers van bijvoorbeeld elektronische dancemuziek en rap zijn erg populair en een bron van inspiratie voor jongeren. Ze willen er ook graag zelf mee aan de slag gaan. Eén probleem: er is nauwelijks aanbod!

Met name voor jongeren in ‘de wijk’ is het maken en opnemen van eigen nummers een grote passie. Zij vertellen met deze muziek hun verhaal. Helaas bestaan er juist voor deze groep nauwelijks mogelijkheden om hun talent te ontwikkelen. Het culturele aanbod in Zoetermeer is niet meegegaan met de technologische vernieuwing en het aanbod in culturele centra of muziekscholen sluit niet goed aan bij hun behoefte.

Dat lieten de jongeren zich niet gebeuren: ze hebben zelf het initiatief genomen om een uniek muziek- en technologieprogramma te ontwikkelen: het project MAKE MUSIC.

 

 

Samen met de partners Stichting Jongerencultuur, Buurtwerk, MusicSoulHouse en CKC is dit project mogelijk gemaakt en kunnen de jongeren hun talent ontwikkelen en hun dromen waarmaken. 

 

Dat lieten de jongeren zich niet gebeuren: ze hebben zelf het initiatief genomen om een uniek muziek- en technologieprogramma te ontwikkelen: het project MAKEMUSIC.

Let’s hear it from de muziekdocent!

Het project is zo ontzettend speciaal en super tof, het gaat verder dan alleen het aanbieden van muziek- en technologie lessen. Het project heeft een enorme sterke sociale functie. Dit is een ervaring die Don Rooks met ons deelt, muziekdocent van MusicSoulHouse. Don geeft les op de locatie ‘Studio Zanzibarplein’.

“Wat me nog het meeste opvalt in dit project is dat alle deelnemers volledig zichzelf zijn en elkaar steunen. De deelnemers staan qua karakter soms zo ver uit elkaar dat ze in een andere omgeving waarschijnlijk nooit met elkaar om zouden gaan. In dit project waar de focus op de muziek ligt, vergeten de tieners hun verschillen en helpen elkaar beter muziek te maken. Ze hebben aandacht en geduld voor elkaar en er wordt niemand buitengesloten. Juist in de tegenwoordige wereld, waar verschillen tussen mensen worden uitvergroot, is het belangrijk om iets te vinden waar je samen kunt komen en je de verschillen kunt vergeten. Ook zie ik dat de deelnemers hun verhalen en/of problemen kunnen delen met elkaar, of het nu is in de vorm van songteksten of daadwerkelijk praten, ze hebben een plek om hun verhaal te doen en deze emotie meteen om te zetten naar muziek. Samen muziek leren maken, wat is er nou mooier dan dat.”

Project Make Music

Samen met de partners Stichting Jongerencultuur, Buurtwerk, MusicSoulHouse en CKC is dit project mogelijk gemaakt en kunnen de jongeren hun talent ontwikkelen en hun dromen waarmaken.

Project Make Music

Samen met de partners Stichting Jongerencultuur, Buurtwerk, MusicSoulHouse en CKC is dit project mogelijk gemaakt en kunnen de jongeren hun talent ontwikkelen en hun dromen waarmaken.